HomeContact
 
 
 
  Lessen
  Locatie
  Trainers
  Historie
 
 
   
 
 

De historische oorsprong van Systema is terug te voeren naar de tiende eeuw, waarna zowel professionals als burgers het beoefenen. Na de Russische revolutie in 1917 werd de beoefening van systema door burgers verboden. Slechts een handjevol experts bleef systema in het geheim beoefenen. Wel werden de geheime speciale eenheden van het Russisiche leger getraind in Systema.

     

 

 

MIchael RyabkoVladimir VasilievMichael Ryabko en Vladimir Vasiliev

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens een Systema les wordt  veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een gezond lichaam en een stabiele geest. Dit door middel van ademhalings- en dynamische bewegingsoefeningen.
De technische basis van Systema wordt gevormd door natuurlijk en spontaan bewegen. Emoties, waaronder angst en woede, verstoren dit doorgaans. De beoefenaar van Systema wordt dan ook geconfronteerd met bijvoorbeeld angst voor pijn of faalangst. Vervolgens kan de beoefenaar zoeken naar een manier waarop de negatieve impact van deze angst op het effeciënt handelen geneutraliseerd kan worden.
Om dit laatste te kunnen bewerkstelligen wordt in Systemalessen uitvoerig aandacht besteed aan de essentiële rol van ademhaling. Ademhaling is het  mechanismen om stress en angst te neutraliseren.

 

 

 

 
webdesign by webdesigners.nl © 2007-2018, CMS by Livesite.nl.